Achter de façades van Parijs

Waldemar Kamer  

– Ontmoetingen met bijzondere mensen –

“Een portret van een stad. Deze keer niet gezien van de straat, maar op bezoek bij honderd mensen, die ons openhartig hun leven vertellen. Een onthullend relaas achter de façades en een onverwacht andere beschrijving van de ville lumière dan in de gebruikelijke gidsen en boeken over Parijs.”

“In ieder hoofdstuk komt een bijzonder persoon of bijzondere groep aan bod: dienstbodes en gelukszoekers in kleine kamers onder het dak, studenten aan de Sorbonne, jonge acteurs op een toneelschool, leden van een theatercompagnie, kunstenaars, bohémiens, clochards, conciërges, marktverkopers, mierenfokkers, taxichauffeurs, prostitués, een honderdjarige buurvrouw, dames van oude adel, een Russische zangeres, een ‘colonelle’, een mysterieuze dame met een bontcape, meerdere ministers, een flamboyante graaf en een prins.

Ook bij de bejubelde ‘sterren’ vindt Waldemar Kamer eenzaamheid achter een schitterende façade: Arletty is oud en blind en hij draagt haar gedichten per telefoon voor. Marlene Dietrich schrijft hem een van haar laatste brieven en Rudolf Noerejev vraagt hem een tekst van Goethe voor te dragen op zijn begrafenis.”

 

De schrijver neemt je mee naar de zolderkamers, kelders en salons van de paleizen en gebouwen aan pleinen van Parijs. Hij vertelt meeslepend van zijn ontmoetingen  en van het leven dat de bewoners leidden. Met foto’s en herkenbare beschrijvingen van paleizen, parken en pleinen. Mooi boek om bij de hand te hebben als je door Parijs dwaalt.


Aanvullende informatie

Categorieën (Auto)Biografie, (Bouw)Kunst, Reisgidsen
Landen Frankrijk
ISBN 9789038926865
Uitgever Elmar
Editie 2019
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com