Baltische Staten

Sunniva Schouten  

“Zowel de steden als het platteland van de Baltische Staten hebben de bezoeker veel te bieden. Qua geschiedenis en geografie hebben de drie landen veel gemeen, maar elk land heeft zijn eigen identiteit en rijke cultuur. De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met Estland, Letland en Litouwen.

In de eerste hoofdstukken leest u alles over de Baltische volken, cultuur, karakteristieken en het eeuwenlange roerige verleden van vrijwel onafgebroken bezetting tot aan de huidige onafhankelijkheid.
Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis door de drie afzonderlijke landen. In Estland wacht de sprookjesachtige hoofdstad Tallinn op u. In Letland maakt u kennis met het Unesco-werelderfgoed van Riga, en in Litouwen reist u langs de oevers van de Nemunas met de vele prachtige kastelen. Deze hoofdstukken worden afgewisseld met thema- en wetenswaardpagina’s over onder andere ‘De Russen’, ‘Festivals’, ‘Barnsteen’ en ‘De Oostzee”. De gedetailleerde kaarten en prachtige kleurenfoto’s maken deze gids compleet.

In het gedeelte ‘Reisinformatie’ vindt u alles over vervoer, accommodatie, restaurants, reisbenodigdheden, noodgevallen, gezondheid, toeristische tips, uitgaan, klimaat, winkelen, nuttige adressen en talloze andere wetenswaardigheden. Insight Guide Baltische Staten is hierdoor niet alleen een bron van informatie en inspiratie maar ook een bijzonder praktische reisgids.”


Aanvullende informatie

Categorieën Reisgidsen/-tijdschriften
Landen Estland, Letland, Litouwen
ISBN 9789066554276
Uitgever Insight Guides Cambium
Editie 2013
Talen Nederlands
Bestellen bij Bol.com