In België eet iedereen lekker

Ruth van Waerebeek en Maria Robbins  

– 250 recepten uit het rijke culinaire erfgoed van België, waar elke dagelijkse maaltijd een feest is –

“… is een ode aan de rijke culinaire traditie van België, waar het culinair erfgoed van recepten en technieken mondeling van generatie op generatie werd overgeleverd. België is misschien wel het meest bewaarde culinaire geheim van Europa. Van de drie sterrenrestaurants – waarvan het land er per hoofd van de bevolking meer heeft dan Frankrijk – tot de legioenen van toegewijde en bekwame koks in de huiselijke kring, iedereen in België houdt zich graag en gepassioneerd bezig met lekker eten. Of het nu om een gewone mossel, een gebakken aardappel, een stukje kip of een eenvoudige salade gaat, Belgen vinden altijd wel een manier – en meestal een heel simpele – om er iets bijzonders van te maken.

Een paar voorbeelden om van te watertanden
. Mousse van gerookte forel met waterkerssaus
. Vlaamse runderpot in bier gestoofd
. Mosselen met lookboter
. Waterzooi van kip
. Quiche met gorgonzola en asperges
. Karnemelksoep met appelkes
. Gentse schapenhutsepot
. Tongfilets met kervelboter en prei
. De enige, echte, onvervalste Belgische frieten
. Marie’s boekweitpannenkoeken
. In rode kruidenwijn gepocheerde perziken
. Belgische chocoladetaart Ganache”


Aanvullende informatie

Categorieën Eten en Drinken
Landen België
ISBN 9789027451446
Uitgever Het Spectrum
Editie 1996
Oorspronkelijk 1996
Talen Nederlands
Te koop via Bol.com