Bittere thee

Corine Naranji  

“Midden jaren zestig ontmoet Dorien de Perzische Hamed, student bouwkunde in Delft. Ze worden verliefd, krijgen een zoon en vertrekken enkele jaren later naar Iran.

Hamed is vol idealen en begint een bouwbedrijf in Teheran. Dorien wordt liefdevol opgenomen in Hameds familie, maar het leven in Teheran vergt de nodige aanpassingen.
Ondanks de cultuurverschillen leiden ze een harmonieus leven en als hun dochter wordt geboren kunnen ze hun geluk niet op.

Maar als Hamed verdacht wordt van ondermijnende activiteiten tegen het heersende regime, komt hij in ernstige moeilijkheden. De islamitische revolutie, die niet lang daarna uitbreekt, drijft het gezin verder uiteen. Voor Dorien is het niet veilig meer in Teheran; ze vlucht met de kinderen naar Nederland. Hamed hoopt op een betere toekomst en blijft in zijn vaderland.

Het totalitaire bewind van Khomeini veroorzaakt een groeiende kloof tussen de geliefden. Hij raakt meer en meer in de ban van zijn islamitische cultuur – zij kan zich als westerse v rouw iet vinden in de nieuwe wetten en regels.
Langzaam maar zeker dringt zich de vraag op of hun liefde opgewassen is tegen de gevolgen van de revolutie …

Bittere thee is een op feiten gebaseerde roman die een indringend beeld geeft van de verandering van het Perzië-van-de-sjah in het Iran-van-Khomeini. Corine Naranji beschrijft op overtuigende wijze een grote, maar door cultuurverschillen onmogelijke liefde.”


Aanvullende informatie

Categorieën Literatuur/Romans/Poëzie
Landen Iran
ISBN 9789061344674
Uitgever Bigot & Van Rossum
Editie 1998
Talen Nederlands
Te koop via Bol.com