Een jaar in de wereld

Frances Mayes  

“Een jaar in de wereld is Frances Mayes op haar best: een lofzang op de aantrekkingskracht van reizen, over onverwachte mooie dingen op onwaarschijnlijke plaatsen, over herinneringen die zich verweven met het heden, over het vreugdevolle gevoel van een zoektocht. Als ideaal reisgezelschap verwoordt Mayes de nieuwsgierigheid van een onverschrokken ontdekkingsreiziger, met een bijzondere kijk op het wonder van het alledaagse, met een boeiende vertelstijl die zowel onderhoudend als informatief is.

Met haar geliefde Toscane als thuisbasis reist Mayes naar Spanje, Portugal, Frankrijk en Groot-Brittannië, naar andere plekken in Italië, en naar Turkije, Griekenland en Marokko. In Andalusië geniet ze van de wisselwerking van culturen. Ze krijgt een bijzondere kookles in Portugal, doet ideeën op in Engelse en Schotse tuinen, maakt een literaire pelgrimstocht naar Bourgondië, ontdekt een ideale plaats om te wonen in Mantua, en verkent de oude Marokkaanse stad Fes.Ze huurt huizen in gewone woonwijken, doet boodschappen op de plaatselijke markt, zwerft door achterafstraatjes en laat overal waar ze komt haar gedachten gaan over wat nu toch het begrip ‘thuis inhoudt.

Mayes verweeft haar persoonlijke waarnemingen met informatie over kunst, architectuur, geschiedenis, landschap, sociale en culinaire tradities van elk gebied, en nodigt de lezer uit in haar tijdelijke huizen. …”

Frances Mayes is de auteur van de succesvolle “Een huis in Toscane” en “Bella Toscane”.


Aanvullende informatie

Categorieën Reisverhalen
Landen Europa
ISBN 9789044606126
Uitgever Prometheus
Editie 2006
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com