Een volmaakte dag

Melania Mazzucco  

“Rome, een nacht in mei. De politie staat op het punt een inval te doen in een appartement: iemand heeft schoten gehoord en hulpgeroep. Dan begint een flashback van vierentwintig uur waarin de lezer kennismaakt met een aantal zeer uiteenlopende mensen, uit verschillende lagen van de bevolking en met elk hun eigen besognes. Camilla viert haar zevende verjaardag, Valentina laat een piercing in haar navel zetten, Elio leest de verkeerde toespraak voor op een verkiezingsbijeenkomst, Zero laat zijn eerste bom ontploffen, Antonio ziet zijn vrouw voor de laatste keer en iemand laadt zijn pistool met zeven kogels plus één. Terwijl hun wegen zich kruisen op het jachtige toneel van een immer verrassend Rome en de spanning stijgt, lijken hun levens gedoemd om in duizend stukjes uiteen te barsten.

Een volmaakte dag is een meerstemmige roman, een portret van een maatschappij, een hartverscheurende misdaadzaak en een grotestadsroman die zich afspeelt binnen één etmaal – een roman waarmee Melania Mazzucco haar meesterschap bevestigt.

Melania Mazzucco werd in 1966 geboren in Rome, de stad waar ze nog steeds woont. In 2003 ontving ze de belangrijkste Italiaanse literaire prijs, de Premio Strega …”


Aanvullende informatie

Categorieën Literatuur/Romans/Poëzie
Landen Italië
ISBN 9789045800158
Uitgever Mouria
Editie 2007
Oorspronkelijk Un giorno perfetto 2005
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com