Eiland gezocht

Ben Keene  

– Hoe een ‘internetstam’ en een inheemse stam samen een ecogemeenschap opbouwen –

“Eiland gezocht is het fascinerende verhaal van Tribewanted.com, een revolutionair ecotoerismeproject opgezet door de twintiger Ben Keene.

Samen met een vriend en zakenpartner besluit hij een eiland in Fiji te leasen om daar een gemeenschap op te bouwen. Deze bestaat uit een wereldwijd online-netwerk van gelijkgestemde reizigers en de inheemse Fijische bevolking. Alle belangrijke beslissingen op het eiland worden genomen door een online-‘stam’, waarvan iedereen ter wereld lid kan worden. Alle leden kunnen een tijd op het eiland verblijven om daar mee te helpen aan het project.

Er zijn veel uitdagingen te overwinnen. Een brand bedreigt het eiland, een tropische cycloon vaagt het ontluikende dorp bijna weg. Online zijn er andere stormen te weerstaan: beschuldiging van oplichting, stammenpolitiek en het langdurige proces van beslissingen nemen met meer dan duizend Tribewanted leden brengen het avontuur en het project op het randje van de afgrond. Maar met een beetje geluk en veel hard werken zou deze community weleens zijn eigen paradijs kunnen creëren …”


Aanvullende informatie

Categorieën Migratie, Reisliteratuur/-verhalen
Landen
ISBN 9789021532431
Uitgever Kosmos
Editie 2008
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com