Er zijn grenzen

Jeroen Akkermans  

– 20 jaar correspondent in Europa –

“Jeroen Akkermans, correspondent voor RTL Nieuws, doet al twintig jaar verslag aan de grenzen van Europa.
In dit boek verkent hij de grenzen die ontstaan door de integratie van het opkomende Oost-Europa en het behoudende West-Europa. Dit doet hij aan de hand van gesprekken met mensen die hij op zijn vele reportages heeft ontmoet: in een bejaarden-gevangenis in Duitsland, onder de grond in Polen, op het erf in Bulgarije, op de oude en nieuwe grensposten van Europa en aan het oorlogsfront. Al deze burgers profiteren van de nieuwe vrijheid of zijn er juist door bekneld geraakt.
Europa is de afgelopen twintig jaar sterk uitgebreid, maar het worstelt met de macht die het kan uitoefenen: op de burgers in de lidstaten en op de rest van de wereld. Langs de oostgrens kijken de nieuw buren op naar Europa, maar ze voelen zich ook in toenemende mate bedreigd. In de zomer van 2008 staan de grootste rivalen van de Koude Oorlog weer lijnrecht tegenover elkaar tijdens een korte maar hevige strijd in Georgië – met verstrekkende gevolgen.
Er zijn grenzen schets een beeld van een bruisend, chaotisch en soms zelfs explosief Europa, waarbij Akkermans niet alleen de grenzen van de journalistiek weet te duiden, maar ook die van hemzelf.”


Aanvullende informatie

Categorieën Geschiedenis/Politiek, Reisliteratuur/-verhalen
Landen Duitsland, Europa, Kosovo, Polen, Servië
ISBN 9789046804223
Uitgever Nieuw Amsterdam
Editie 2009
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com