In oude tijden heette dit land Haemus

Borislav Cicovacki  

– Bijdragen tot een klein geografisch leesboek –

“Vele klanken en stemmen laat Borislav Cicovacki oprijzen uit de Balkan, het land dat in oude tijden Haemus heette. Niet alleen de wervelende Weense walsen uit het Oostenrijk-Hongarije van weleer brengt hij tot leven, ook het kleine spinet dat zijn eigenares tegen het eind van ‘de eeuw van de Wereldoorlogen’ volgt op haar omzwervingen door het land; de levenslustie tweeling Ivan en Stevan die ongewild in tgegengestelde militaire kampen terehctkomen, wietkweker Luti met zij nonstuitbare bravoure; de conservatorim-studenten die niets liever willen dan spelen in plaats van oorlog voeren, en nog vele andere mensen van vlees en bloed.

In het slotstuk klinken de echo’s uit het verre verleden, die schuilen in de gebruiken, de geloofsrituelen en de muzikale tradities van het volk.

Als geheel vormen deze ‘bijdragen tot een klein geografisch leesboek’ een veelstemmige koorzang over de landschappen, mensen en steden van de verdwenen landen van deze tijd, een meeslepende literaire zwerftocht door de tijden en streken van het Balkangebied.”


Aanvullende informatie

Categorieën Literatuur/Romans/Poëzie
Landen Europa, Hongarije, Oostenrijk, Servië
ISBN 9789055152612
Uitgever Van Gennep
Editie 2000
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com