Meisjes, moslims & motoren

Gaea Schoeters   Trui Hanoulle  

– 2 vrouwen. 2 motorten. 9 moslimlanden. 30.000 kilometer –

“”Met de motor naar Iran? Twee meisjes? Is dat niet gevaarlijk? Waarom nu juist daarnaartoe?’ Het korte antwoord: uit nieuwsgierigheid. Omdat Gaea Schoeters en Trui Hanoulle niet geloven dat moslimlanden gevaarlijker zijn dan andere. En omdat het een wilde meisjesdroom is: stoer, avontuurlijk en een tikje nostalgisch. Dus vertrekken ze, oostwaarts, op zoek naar een ongerepte wereld, waar de tijd trager verloopt. Onderweg volgen ze het spoor van twee Zwitserse schrijfsters, Annemarie Schwarzenbach en Ella Maillart, die in 1939 samen naar Afghanistan reden.

Meisjes, moslims & motoren is het verhaal van een lange reis door het Midden-Oosten, van het slingerende pad naar het onbekende dat zich eindeloos voor de wielen uitstrekt. De motorvrouwen doen ieder op hun eigen manier verslag van deze unieke reis: Hanoulle met foto’s, Schoeters met woorden. De een als ervaren motor- en wereldreiziger, de ander met het ongeremde enthousiasme van een first-timer.”

Lees (en kijk) meer over de reis en de reizigers op de website van Gaea Schoeters. Daar zijn ook een aantal bladzijden van het boek in te lezen (en foto’s te bekijken).


Aanvullende informatie

Categorieën Reisliteratuur/-verhalen
Landen Iran, Jemen, Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Toerkmenistan, Turkije
ISBN 9789021409603
Uitgever Querido Foxfor
Editie 2018
Andere media ook als e-book
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com