Op reis – om weer thuis te komen

Hans Bouma  

– Poëtisch dagboek –

“Waarom bezocht Hans Bouma de Galápagos-eilanden? Om van heel nabij te ervaren wat ‘leven’ is, en dan leven in een nog oorspronkelijke vorm. Met datzelfde motief reisde hij ook naar landen als Kenia, Nepal, Indonesië en Israël.
Leven, authentiek leven, inspireert Hans Bouma altijd weer tot poëzie. Voor deze bundel verzamelde hij de reispoëzie die hij de afgelopen twintig jaar schreef. Poëzie waarin hij ook steeds op reis is naar zijn eigen innerlijke landschap, het leven dat hij zelf representeert. Hans Bouma reist en schrijft om ook en speciaal dáár thuis te komen.

Deze bundel heeft de structuur van een dagboek, en dan zó dat de auteur de lezer elke maand weer meeneemt naar een andere bestemming. Achtereenvolgens komen poëtisch aan de orde: Java, Kenia, Nepal, Israël, Galápagos, Bali, Sikkim, Lambarene, Sumatra, Tanzania, Buthan en het Meer van Galilea.

Op reis – om weer thuis te komen: een bundel met de nodige herkenningsmomenten voor wie één of meer van de lander bezocht die erin voorkomen. Ook een bundel voor wie, gewoon thuis, lezenderwijs dag voor dag met Hans Bouma wil meereizen om ook lezenderwijs weer bij zichzelf thuis te komen.”


Aanvullende informatie

Categorieën Romans / Verhalen / Poëzie
Landen Wereld-wijd
ISBN 9789024294336
Uitgever Kok Lyra / Averbode
Editie 1998
Oorspronkelijk 1998
Talen Nederlands
Te koop via Bol.com