Reizen over het dak van de wereld

Ole Nydahl  

– In het voetspoor van de lama’s –

“Toen Hannah en Ole Nydahl zich in het voorjaar van 1968 voorbereidden op hun huwelijksreis naar Nepal, vermoedden zij niet dat dit eveneens het begin was van een lange en avontuurlijke geestelijke reis – een innerlijke weg die zij aflegden in het voetspoor van de Tibetaanse lama’s.

Van de groene laaglanden van Denemarken voerden hun tochten naar de toppen van de Himalaya. In Katmandoe maakten zij kennis met een Tibetaans boeddhist die bijzondere psychische vermogens bezat. Deze ontmoeting veranderde hun leven ingrijpend.

Hannah en Ole besluiten het spoor van de Tibetaanse lama’s te volgen, die na hun vlucht voor de Chinezen zijn uitgezwermd over India, Nepal, Sikkim en Bhoetan. Onderweg trekken zij door steeds wisselende landschappen en komen zij in contact met eeuwenoude culturen en opmerkelijke personen, waaronder de vooraanstaande Tibetaanse leermeester, de zestiende Karmapa.

Na zijn bekering en een scholing van vele jaren door de hoogste Tibetaanse lama’s wordt Ole door henzelf gemachtigd als boeddhistische leermeester les te geven. …

Na zijn reizen naar Tibet trededt hij nu op als boeedhistische leermeester en geeft hij lezingen en cursussen in vele landen.”

Bezoek de website van Lama Ole Nydahl


Aanvullende informatie

Categorieën Cultuur, Reisliteratuur/-verhalen
Landen Azië, Bhutan, India, Nepal, Tibet
ISBN 9789060107034
Uitgever Strengholt
Editie 1989
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com