Sahara, stad en savanne

Jan Kees van de Werk   Met een voorwoord van Tessa de Loo  

– Een reis door Mali en Niger –

“Met alle zintuigen aan, op maximaal volume, beschrijft Jan Kees van de Werk in Sahara, stad en savanne zijn indrukken tijdens een maandenlange reis door Mali en Niger. Er bestond nog geen boek waarin zich zo beeldend van dag tot dag het lokale West-Afrikaanse leven voor de lezer ontvouwt, mondeling overgeleverde verhalen, gedichten, liederen en spreekwoorden over de bladzijden dansen. Vraagstukken over de zin en onzin van ontwikkelingshulp gaat hij daarbij niet uit de weg. Als voorbeeld voor de buitenlandse hulpverlening is gekozen voor de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV.

Sahara, stad en savanne is een boek vol literaire luister, geuren, kleuren en geluiden. De lezer wordt meegevoerd naar stoffige steden en droge dorpen waar dromedarissen door zandstraten dwalen, glinsterende plakken zout verkocht worden, tabaksbladeren tot poeder gestampt, indigo stoffen in de warme wind wapperen en runderen midden op straat traag de zon herkauwen.

Dubbeltalent Jan Kees van de Werk (dichter, schrijver en fotograaf) schreef en publiceerde meerdere boeken en dichtbundels over Afrika, waaronder De karavaan van de verbeelding en Kaurischelpen en kamelen.”


Aanvullende informatie

Categorieën Reisverhalen
Landen Mali, Niger
ISBN 9789068324792
Uitgever KIT Publishers
Editie 2007
Talen Nederlands
Te koop via Bol.com