Samarkand

Caroline Eden & Eleanor Ford  

– Verhalen en recepten uit Centraal-Azië –

“Samarkand laat je door kleurrijke foto’s, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de buitengewoon rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkland door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen – allebei reiziger en schrijver – met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten.

Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om met elkaar te delen.”

Inhoudsopgave:
Inleiding
Gerechtjes om te delen
Soep
Vlees
Verwarmende gerechten voor lange winters
Plovs & pilavs
Bijgerechten
Brood & deegwaren
Drankjes
Nagerechten & zoete lekkernijen
Register
Dankwoord

Ook in de reisverhalen staat eten centraal. Gerechten zijn heel uitnodigend, goed te doen, geen ingewikkelde technieken. Ingrediënten in elke kleine Nederlandse stad goed verkrijgbaar. Veel gerechten met gedroogd fruit en noten. Sfeervolle paginagrote foto’s.


Aanvullende informatie

Categorieën Eten en Drinken
Landen Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Toerkmenistan
ISBN 9789059567184
Uitgever National Geographic / Fontaine Uitgevers
Editie 2016
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com