Stedevaart

Jan Brokken  

– verhalen –

“In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. En zijn reislust reikt veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in het rijk geïllustreerde Stedevaart, waar in twintig non-fictieverhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan.

Onder leiding van Brokken reist de lezer naar het Bologna van schilder Giorgio Morandi, het Venetië van een boekbinder en het Düsseldorf van beeldend kunstenaar Joseph Beuys. We bezoeken het Parijs van componist Erik Satie, het Vilnius van schilder en componist Mikalojus Ciurlionis en het Bilbao van architect Frank Gehry, ontmoeten Gustav Mahler in Amsterdam, de moeder van Italo Calvino in Cagliari en cellist Anner Bijlsma in Washington dc.

In het meest persoonlijke verhaal neemt Brokken ons mee naar een schilderij van Meindert Hobbema, een jeugdliefde en Middelharnis.

In Stedevaart brengt Jan Brokken zijn bevlogen vertelkunst en grote liefde voor kunst en cultuur tot een gloedvolle symbiose.”

Nieuw boek van mijn favoriete schrijver! Als Brokken over Mahler in Amsterdam schrijft, dan wil je de Derde van Mahler horen, het Concertgebouw opnieuw zien en wandelen op de Larense heide (hoeveel km zou Mahler gelopen hebben?). 21 verhalen over min of meer beroemde personen en de stad waar hun naam aan is verbonden.

Helaas is de paperback slecht gelijmd. Bij de plaatselijke boekhandel vielen alle 4 exemplaren die er – nog? – lagen bij openslaan meteen uit elkaar, lieten de eerste bladzijden los. Voor een paperback van € 29,95 vind ik dat echt niet kunnen.
Dus dit keer geen link naar Bol.com, maar ga toch even naar de plaatselijke boekhandel en overtuig je ervan dat je een goed exemplaar koopt.

Adressen van Libris Boekhandels

06-02-20


Aanvullende informatie

Categorieën Biografie/Waargebeurd, Reisliteratuur/-verhalen
Landen Europa, Wereld-wijd
ISBN 9789045040141
Uitgever Atlas Contact
Editie 2020
Talen Nederlands