Te Araroa – 3000 kilometer te voet door Nieuw-Zeeland –

Jasper van Riet Paap  

“De Te Araroa is een ruim 3000 kilometer lange wandelroute in Nieuw-Zeeland. De route loopt van Cape Reinga in het noorden naar Bluff in het zuiden. In het boek Te Araroa wordt de lezer meegenomen in het wandelavontuur van Jasper van Riet Paap en zijn vriendin Marjon van Rijn.

Op het Noordereiland lopen ze over uitgestrekte stranden en door modderige bossen. Het gevaar ligt achter iedere boom verscholen en meer dan eens krijgen ze met fysieke tegenslagen te maken. Ze weten zich door alle modder heen te slepen en bereiken na tweeënhalve maand Wellington, het eindpunt van het Noordereiland.

Op het Zuidereiland ligt een geheel nieuwe uitdaging op hen te wachten: bergen. Iedere dag worden er vele hoogtemeters bedwongen, totdat de natuur zich ermee begint te bemoeien en Jasper en Marjon vast komen te zitten in een berghut. Niet één keer, maar uiteindelijk zelfs drie keer. Hierdoor wordt hun geduld op de proef gesteld en moeten ze alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat hun Te Araroa avontuur vroegtijdig eindigt …”


Aanvullende informatie

Categorieën Reisliteratuur/-verhalen, Wandeltochten
Landen Nieuw Zeeland
ISBN 9789082738360
Uitgever De Lange Koe
Editie 2019
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com