Trappen tot Santiago

Guus & Nel Schipper  

– Verslag van een pelgrimstocht per fiets –

“In Trappen tot Santiago volgt u Guus en Nel Schipper op hun pelgrimstocht door België, Frankrijk en Spanje naar het graf van de apostel Jacobus die zij in de zomer van 1998 maakten.
Hun dagboeken vormen de basis voor dit boeiende verslag van een tocht die ze als fietsers beginnen en als pelgrims beëindigen.
In Trappen tot Santiago beschrijven ze de afwisselende landschappen, de historische plaatsen en monumenten, maar ook hun hoogte- en dieptepunten, overpeinzingen en ontmoetingen met medepelgrims. Ontmoetingen die soms zeer indringend zijn en moeilijk te beantwoorden vragen bij hen oproepen.
Natuurlijk komen daarnaast de dagelijks terugkerende zaken als het fieten, het eten en het vinden van een bed aan de orde, evenals het wisselvallige weer. Van de extreme hitte in Zuid-Frankrijk waar de temperatuur tot recordhoogte stijgt, fietsen ze naar de mistige en zeer koude Pyreneeën en vervolgen hun weg door Noord-Spanje.
Een eeuwenoude weg die hen voert over bergen en over de eindeloze meseta. Dat volgen van die weg waarover miljoenen pelgrims reeds gingen, wordt steeds belangrijker; een weg die voor hen niet eindigt in Santiago.
Trappen tot Santiago besteedt daarnaast de nodige aandacht aan de achtergronden van het pelgrimeren naar Santiago, zoals het translatieverhaal, de ontdekking van het graf, de talrijke legendes en de historische gegevens.”


Aanvullende informatie

Categorieën Fietsreizen, Reisverhalen
Landen Europa, Spanje
ISBN 9789080477254
Uitgever Aschcom
Editie 2005
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com