Van hier naar daar

Peter Moore  

– Langs de hippie trail naar huis –

“Toen Peter Moore zei dat hij van Londen naar Sydney zou gaan zonder te vliegen vroeg iedereen verbijsterd: ‘Waarom?’ De aanleiding was een ernstige vorm van jaloezie op hippies. Zij hadden immers de beste muziek, de beste drugs, de beste seks. Maar het belangrijkst was dat ze de beste reizen maakten.

Zich bewust van het feit dat zijn financiën buitengewoon ontoereikend waren en zijn kansen om vrijelijk door bijvoorbeeld Iran, Afghanistan en de Balkan te reizen uiterst gering waren, ging Peter Moore van huis. In acht maanden trok hij via vijfentwintig landen naar het oosten. Het werd een reis met fascinerende hoogtepunten en frustrerende dieptepunten, kortom een reis van uitersten.

Hij kwam in ‘s werelds duurste disco in Albanië, zag gebombardeerde dorpen in Kroatië, de opiumvelden van Laos, de studentenopstanden in Jakarta en werd uitgenodigd op een houseparty op een klein Thais eiland. Peter ontmoette de meest uiteenlopende mensen, zoals de gastvrije Iraanse Fatty, drie jongens in het stukgeschoten Mostar in Bosnië en de knettergekke Japanner Hiro.

Grappig, cynisch en met rake observaties vertelt Peter Moore zijn verhaal. Een verhaal dat iedereen zal boeien, de reizigers maar zeker ook diegenen die liever vanuit hun leunstoel de reizen van anderen willen meemaken.”


Aanvullende informatie

Categorieën Reisliteratuur/-verhalen
Landen Azië, Europa
ISBN 9789022531020
Uitgever Forum
Editie 2002
Oorspronkelijk 1999
Talen Nederlands
Te koop via Bol.com