Voodoo in Afrika

Marnel Breure  

“Hoe ziet de wereld eruit als de grenzen van de rede wegvallen? Met die vraag in het achterhoofd stort Marnel Breure zich in de voodoocultuur van het West-Afrikaanse Benin.

In de voodooreligie zijn goed en kwaad innig verstrengeld en Breure wil nagaan wat de consequenties van dat gegeven zijn. Ze bezoekt tempels vol geheimzinnige krachtbeelden, is getuige van bloedige rituelen, en wordt en passant geconfronteerd met haar eigen duistere aandriften. Heilzaam is het allemaal niet. Breure is in een wereld beland waar angst en achterdocht de toon zetten. Wanneer een overleden voodoopriester uit zijn graf wordt gehaald, vlucht ze gedesillusioneerd naar Nederland.

Een jaar later keert ze terug, vastbesloten om haar zoektocht naar goed en kwaad een constructieve wending te geven. Ze zet een radicale stap: ze laat zich inwijden in een belangrijk onderdeel van de voodoocultuur. Als ze niet lang daarna een handelaar in mensenschedels ontmoet, krijgt haar zoektocht een verrassende en controversiële ontknoping.

Voodoo in Afrika, eerder verschenen als Het land van Legba, is behalve een prachtig geschreven reisverhaal over Benin ook een persoonlijk onderzoek naar goed en kwaad, die in de voodoocultuur innig met elkaar verstrengeld zijn.”

 


Aanvullende informatie

Categorieën Cultuur, Reisliteratuur/-verhalen
Landen Afrika, Benin
ISBN 9789045702759
Uitgever Augustus
Editie 2009
Oorspronkelijk Het land van Legba 2006
Andere media ook als e-book
Talen Nederlands
Te koop bij Bol.com