Weerzien met Chili

Aafke Steenhuis en Jan Joost Theunissen  

“In het zuiden van Chili wonen de Mapuche-indianen, een volk dat tot het eind van de negentiende eeuw de Spaanse en Chileense veroveraars wist te weerstaan.
Nu bestaat het vooral uit arme boeren en landarbeiders. In 1973, het laatste jaar van de regering-Allende, woonden en werkten Aafke Steenhuis en Jan Joost Teunissen bij de Mapuches.

In Weerzien met Chili beschrijven zij hoe zij twintig jaar later  samen met hun nog jonge kinderen terugkeren naar hun vrienden: de filosoof Rafael, die zich stoïcijns op een klein stukje grond heeft teruggetrokken; Maria del Carmen, die na twintig jaar met behulp van de auteurs haar familie terugvindt; de voormalige boerenleider José Nacif, die tegen zin wil in isolement leeft; en de dromerige Vogelman, die de taal van vogels verstaat.

Weerzien met Chili is het verhaal van de Mapuche-indianen tijdens de dictatuur van Pinochet, het beschrijft hun geschiedenis, rituelen en gewoonten. Maar tevens zoekt het naar een antwoord op de vraag waarom een jong stel in de jaren zeventig beslootvnaar Chili te gaan en waarom zij nu met hun kinderen naar de Mapuches terug willen.”


Aanvullende informatie

Categorieën Cultuur, Reisliteratuur/-verhalen
Landen Chili
ISBN 9789025407230
Uitgever Contact
Editie 1994
Oorspronkelijk 1994
Talen Nederlands
Te koop via Bol.com