België Luxemburg

Mijn favoriete streek is de zuidelijkste punt; de Gaume. Het heeft net wat meer zon en wat minder regen dan de noordelijker Ardennen. Lieflijk landschap en de abdij Orval is dichtbij, een bezoek waard vanwege de gebouwen, de sfeer, het bier. Bierbrouwerijen zijn vaak gevestigd in monumentale panden: 10 bijzondere bierbrouwerijen.
Leuven heeft een indrukwekkende Kunstroute, ca 40 kunstenaars stellen hun atelier open op enkele dagen in april/mei. Ze tonen hun werk en vertellen over de manier waarop dat tot stand komt. Vind informatie op Kunstroute-Leuven.
Niet veel landen.startpagina.nl’s worden goed onderhouden. De startpagina over België is een positieve uitzondering. Informatieve links op belgie.startpagina.nl.

Waarin een klein landje groot kan zijn. Verrassende moderne kunst in het museum Mudam (Musée d’Art Moderne Grand-Duc Jean) in de hoofdstad.
Veel activiteiten voor kinderen! en voor het hele gezin. Veeleisende wandelroutes voor ervaren wandelaars of beveiligde paden voor het hele gezin – het aanbod van wandeltochten in Luxemburg is heel uitgebreid en bijzonder afwisselend.
Met de Luxembourg Card, vooraf te bestellen, heb je gratis toegang tot meer dan 60 bezienswaardigheden. Nog een handige site voor Luxemburg voor beginners.