Otto

Lisa St Aubin de Terán

“Lisa St Aubin de Terán was pas zestien jaar oud toen ze in Londen kennismaakte met een groep Zuid-Amerikaanse revolutionairen. Ze trouwde met één van hen, Jaime Terán, die ze volgde naar zijn  haciënda in Venezuela. Met een ander, Oswaldo Barrero Miliani, codenaam ‘Otto’, bouwde ze in de loop der tijd een hechte vriendschap op.

Toen hij ernstig ziek werd, voelde Otto de groeiende behoefte zich rekenschap te geven van zijn succesvolle maar controversiële loopbaan als socioloog, criticus, guerillastrijder en bankrover. Hij vertelde zijn bewogen levensverhaal aan Lisa St Aubin de Terán en gaf haar toestemming ermee te doen wat ze wilde.

Otto is een meeslepende roman, waarin de explosieve geschiedenis van de twintigste eeuw samenvalt met een enerverende zoektocht naar erkenning en liefde. Lisa St Aubin de Terán schets het kleurrijke portret van een angstig en gevoelig jongetje dat door louter toeval uitgroeit tot een van de invloedrijkste mannen van zijn generatie. Otto blijkt een geboren verhalenverteller, die zich ondanks zijn onthullingen nooit helemaal blootgeeft, en daardoor fascinerend en ongrijpbaar blijft – net als het leven zelf.”


Kenmerken

ISBN

9789029074865

Uitgever

Meulenhoff

Uitgave

2004

Oorspronkelijk

Otto 2004

Artikelnummer: 9451 Categorie:
Talen Nederlands
Landen Venezuela,

Beschrijving

paperback, 478 blz, in goede staat

Niet meer in voorraad

0.00

Te koop via Bol.com