Welkom in de webwinkel voor tweedehands boeken in reizen en aanverwante zaken. Verzending in Nederland is gratis (brievenbuspakjes naar huisadres, pakketpost naar DHLServicepunt) en binnen twee werkdagen. Met groet! Anne
shopping cart
Welkom in de webwinkel voor tweedehands boeken in reizen en aanverwante zaken. Verzending in Nederland is gratis (brievenbuspakjes naar huisadres, pakketpost naar DHLServicepunt) en binnen twee werkdagen. Met groet! Anne

Over Reis-boek.nl

Even voorstellen – mijn passie voor lezen en reizen:

Als kind een leesbeest en als tiener raakte ik gefascineerd door het idee dat ik de wereld over zou kunnen reizen; andere culturen meemaken, onbekende verten verkennen. Daarna daadwerkelijk in buitenland gewerkt en reizen gemaakt. Eerst België, toen Suriname, vervolgens Zuid-Europa en andere delen van Europa en weer later enkele landen in Noord-Afrika en Azië.

Door het boek ‘In Patagonië’ (Bruce Chatwin) besefte ik dat je ook in een boek kunt reizen; zo fascinerend geschreven dat je er eigenlijk al bent. En met het Griekse kookboek heb ik fantastische ouzo-gerechten bereid voor vrienden en familie. Een passie werd geboren: het combineren van boeken & reizen.

In 2001 ben ik gestart met de succesvolle webwinkel Reis-boek.nl, verkoop van tweedehands reisboeken. Rond 2009 koos ik voor het onderwijs. Mijn passie voor reizen & lezen werd echter niet minder. Tussen mijn baan in het onderwijs en vele reizen door bleef ik bijzondere reisboeken zoeken en verkopen via Bol.com en Boekwinkeltjes.

Omdat ik toch het directe contact met lezers en reizigers mis, heb ik Reis-boek.nl nieuw leven in geblazen. Eerst nog als website. In mei 2020 is de website omgebouwd tot webwinkel en is Reis-boek.nl 2.0 van start.

En ik kreeg er een interessegebied bij. Via zoektochten naar uitgaven van vergeten vrouwelijke reizigers, kwam ik terecht bij vergeten vrouwelijke kunstenaars en ontwikkelde mijn interesse zich in beeldende kunst. Vooral de periode 1850 – 1920 boeit me.
Ik ben bezig om ook op dat terrein een flink aanbod te verzamelen.

Ik beleef veel plezier aan het speuren naar uitgaven die ik nog niet ken (aanbod is welkom), het onderhouden van de winkel en het verzorgen van de bestellingen (op basis van duurzaamheid) en de contacten met andere lees- en reislustigen.

Als je een boek over een bepaald onderwerp of land zoekt, adviseer ik je graag. Ik hoop dat deze site iets toevoegt aan jouw belevingen van reizen, zowel thuis als onderweg.

Veel reisplezier & leeslust! Anne Janmaat

Mijn favoriete top-tien reisboeken:
G. Monnink: Met fiets en tent naar de Oriënt  Irwan Droog: Het huis aan het einde Raynor Winn: Het zoutpad  Ella Maillart: Zo wees dan een Columbus Sally Morgan: Mijn plek J.G. Kikkert: Hoe ver we zullen komen, weet ik niet Jan Brokken: Baltische zielen Paolo Cognetti: De buitenjongen Bruce Chatwin: In Patagonië Carolijn Visser: Selma Philip Glazebrook: De reis naar Kars

Favoriete reizen: Met camperbus door Queensland, Familiebezoek en strandvakantie op Aruba, Kamperen en wandelen in Twente, Wandelvakantie op Kaap-Verdië.
In 2022 de GR131 wandelroute over de Canarische Eilanden gelopen (zie ook: Berichten) en in 2023 de Rota Vicentina in Zuid-Portugal. Wellicht in 2024 de noordelijke route langs de Spaanse kust naar Covadonga.

Goede reiservaringen met
Wonder’s Boutique Hotel en SurfSide Beach op Aruba
Ootmarsum heeft veel te bieden op een regenachtige dag
Onovertroffen historisch landgoed Hoeve Springendal voor kamperen, B&B en meer
Vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kun je prachtige heidewandelingen maken

In 2001 I started the webshop Reis-boek.nl, selling second-hand travel books. Around 2009 I opted for education. However, my passion for travel & reading did not diminish. In between my job in education and many travels, I continued to search and sell special travel books via Bol.com and Boekwinkeltjes.

Because I still miss direct contact with readers and travelers, I revived Reis-boek.nl. First as a website. In May 2020, the website was converted into an online store and Reis-boek.nl 2.0 was launched. I enjoy searching for publications that I do not know yet, maintaining the store and contacts with other reading and traveling enthusiasts.

If you are looking for a book on a specific subject/country, I will be happy to advise you. And I hope this site adds something to your travel experiences, both at home and on the road.

Have fun traveling and reading! Anne Janmaat