Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde

John Carlin

“Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde beschrijft het uiterst boeiende verhaal van de eerste termijn van Mandela als president van Zuid-Afrika. Het zijn de beginjaren na het beëindigen van de apartheid.

Na zijn vrijlating en verkiezing tot president zoekt Nelson Mandela naar een nieuwe politieke strategie om het verdeelde volk voor zich te winnen: You don’t address their brains, but their hearts’. Het moment dient zich aan in de vorm van het Wereldkampioenschap Rugby 1995. Voor het eerst sinds de jaren tachtig is Zuid-Afrika weer gastland en mag het deelnemen aan het Wereldkampioenschap. Tegen alle verwachtingen in wonnen de Springbokken van wereldkampioen Nieuw-Zeeland: een symbolische overwinning op de apartheid.

Dit bijzondere verhaal wordt verteld tegen de achtergrond van de persoonlijke geschiedenis van alle betrokken politici, onder wie Justice Bekebeke, generaal Constand Viljoen en Niël Barnard (hoofd van de inlichtingendienst),  medegevangenen van Mandela en rugbyspelers, onder wie aanvoerder Francois Pienaar. Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde is een prachtige parabel over de macht van de menselijke factor in de politiek en de sport.”


Kenmerken

ISBN

9789021529943

Uitgever

Kosmos

Uitgave

2008

Oorspronkelijk

2008

Talen Nederlands
Landen Zuid-Afrika

Beschrijving

paperback, 288 blz, in goede staat

7.95

1 op voorraad