Hoe ver we zullen komen, weet ik niet – Het avontuurlijke leven van Alexandrine Tinne (1835-1869) –

J.G. Kikkert,met originele foto’s gemaakt door Alexandrine

“‘Als je de kaarten voor je neemt dan zul je zien dat er in het zuidwesten in de richting van de evenaar een grote ruimte ligt zonder namen erin. Daar willen we heen. Hoe ver wij zullen komen, weet ik niet.’

Deze regels in een brief aan een familielid in Europa zouden het motto voor Alexandrines reizen kunnen zijn. Met deze reizen heeft ze haar tijdgenoten verbijsterd en de verbeelding van velen tot het kookpunt opgedreven. Geen wonder, dat er legendevorming rondom deze negentiende-eeuwse Haagse avonturierster heeft plaats gevonden.

Het leven van Alexandrine Tinne was als een film met een bonte verscheidenheid aan locaties. Voor de hoofdrol was Alexandrine zeer geschikt: ze bewoog zich even gemakkelijk op elegante feesten aan het hof van koning Willem III van Nederland als tussen de in vodden gehulde woestijnnomaden van Noord-Afrika. Haar leven was een romantische avonturenfilm, maar tevens een natuurfilm, een negentiende-eeuwse kostuumfilm en een film met beelden uit de wereld van duizend-en- één nacht.

Alexandrine was ook een der eerste fotografen in ons land. Ze heeft een aantal unieke foto’s nagelaten. Ze zijn in dit boek afgedrukt.”


Kenmerken

ISBN

9789060104064

Uitgever

Strengholt

Uitgave

1980

Artikelnummer: 8396 Categorieën: ,
Talen Nederlands
Landen Afrika divers, Nederland

Beschrijving

hardcover, 244 blz, in redelijke staat (binnenwerk is goed, maar omslag is op verschillende plekken beschadigd en verkleurd)
Niet meer in voorraad

zelfde uitgave, maar afgeschreven bibliotheek-exemplaar. Intact, maar dus wel geplastificeerd, met stempels en andere kenmerken van bibliotheek-exemplaren.
Niet meer in voorraad

zelfde uitgave, in redelijke/goede staat (geschreven datum op schutblad, gebutste hoeken, binnenwerk prima)
Niet meer in voorraad

0.00

Te koop bij Bol.comTe koop via Boekwinkeltjes.nl