Treinreizen Voor Beginners – Het is een feest op het spoor als je het wilt zien –

Jan Dijkgraaf

“Een boek voor mensen die ‘altijd moeten staan; en een oproep aan automobilisten om ook (weer) eens met de train te gaan. Aan de hand van praktische rips wordt het leven in en rond de trein een feestje.

Nooit een zitplaats. Veel te duur. Altijd vertraging. Slechte informatie. Beroerder aansluitingen. De stank van patat en pindakaas. Kapotte verwarming. Meurende medepassagiers. Asociale reisgenoten. Eindeloos geklets in de stiltecoupé. ‘WC defect’. Plekbezethouders. En tot overmaat van ramp ook nog een springer …

Als je alle klachten die klanten van de Nederlandse Spoorwegen hebben op een rijtje zet (en het hiervoor genoemde was nog maar een heel kleine bloemlezing), snap je niet dat er nog iemand is die de trein neemt. Maar … als het echt allemaal zo vreselijk en zo duur en zo vervelend is, dan zou toch niemand meer met de trein reizen?

In Treinreizen voor beginners belicht de verstokte automobilist Jan Dijkgraaf, die sinds zijn achttiende geen Nederlandse trein meer van binnen zag, de andere kant van het treinreizen. Hij beschrijft in zijn boek juist hoe leuk en nuttig en fijn het kan zijn in de trein.

Om recht van spreken te hebben, ruilde Jan Dijkgraaf een jaar lang het asfalt in voor het spoor. En daarna besloot hij zijn OV-chipkaart te houden. Voor erbij.”


Kenmerken

ISBN

9789089758316

Uitgever

JUSTPublishers

Uitgave

2016

Oorspronkelijk

2016

Categorie:
Talen Nederlands
Landen Nederland, Wereld-wijd

Beschrijving

paperback, 237 blz, in goede staat

10.95

1 op voorraad