De mooiste vogel-verhalen

Verhalen van Andersen, Von Ebner-Eschenbach, Gebroeders Grimm, Berg, Brehm, Du Maurier, Didelot, Eipper, Fleuron, Gaddis, Grandt, Hebel. Lagerlöf, Lohsz, Löns, Pössiger, Stifter, Swift, Tieck, Togawa, Toergenjef, Wilde.

“Geen in de vrije natuur levend dier staat de mens zo na als de vogel. Vele vogels zijn nauw bij onze samenleving betrokken, werden bijvoorbeeld cultuurvolgers of verwierven zelfs een plaats in de wereldreligies. Bij de oude Egyptenaren treffen we Horus aan, de Valkgod; in het Griekenland van vóór onze jaartelling was de uil beroemd als metgezel van Athene, de godin van de wijsheid; en de christelijke religie heeft de duif tot een mystiek symbool gemaakt.

In de sprookjeswereld spelen vogels een hoofdrol. Denk bijvoorbeeld aan de vogel Phoenix die, herboren, uit zin as omhoog vliegt of aan het sprookje dat Oscar Wilde schreef, over de nachtegaal die ter wille van de liefde zijn leven offert. Talrijke roofvogels zijn vrienden en handlangers van de mens geworden als helpers op jacht.
Kooivogels brengen dagelijks schoonheid, gezelligheid en een vrolijke stemming in onze huizen. En rondom onze woningen en in de vrije natuur stemt hun aanwezigheid, overal, ons gelukkig. Juist in onze tijd, nu de natuur steeds verder door wetenschap en techniek teruggedrongen wordt, omdat die bezigheden steeds op het grootste profijt mikken en steeds het milieu beschadigen, zijn de vogels kostbaarheden geworden die recht hebben op onze bescherming en verzorging, en onze aandacht opeisen, want terwille van ons aller welzijn moeten ze behouden blijven.

De rijkdom aan verschillende soorten en variëteiten, de dikwijls overdadig fraaie verenpracht, het jubelende, verbazend krachtige geluid uit de vogelkeeltjes en de wonderen van hun vliegkunst maken elke natuurliefhebber en dieren vriend enthousiast.

Uit de overvloed van vogelverhalen die schrijvers, overal ter wereld, op papier hebben gezet, of die mensen elkaar sedert onheuglijke tijden hebben verteld, volgt nu een keuze van de meest interessante en boeiende.”


Kenmerken

ISBN

9789060455128

Uitgever

Hollandia Tuin en Natuur

Uitgave

1986

Oorspronkelijk

1984

Talen Nederlands
Landen Wereld-wijd

Beschrijving

paperback, 236 blz, in redelijke staat (lichte verkleuring aan de randen van de blz, licht vlekje op onderste snede)

Niet meer in voorraad

0.00

Te koop via Bol.com