De kroniek van de Kamara – Een verhaal uit Guinee –

Verteld door Vase Kamara

“In grote delen van Afrika is de mondelinge vertelling nog altijd de voornaamste literaire uitingsvorm. Lange epische verhalen worden er nog steeds van generatie op generatie doorverteld – zoals in Europa gebeurde met o.m. de verhalen over koning Arthur en Karel de Grote.
De serie Bibliotheca Africana beoogt – hoe paradoxaal het ook klinkt – deze mondelinge verhalen voor het oog zichtbaar te maken. Daartoe zijn lange en prestigieuze verhalen geselecteerd in een vertaling die de oorspronkelijke vertelstijl volgt.
Het Afrikaanse publiek ervaart die vertellingen als informatie met een direct verband tot hun hedendaagse identiteit: als een toch door de waarheid waarin zij leven. Voor de Europese lezer zijn zij een (eerste) kennismaking met een uniek stuk Afrikaanse geschiedenis en cultuur.

De kroniek van de Kamara – Een verhaal uit Guinee
In de loop der eeuwen zijn vele ethnische groepen neergestreken langs de kust van Guinee en Liberia. In die tijd hebben zij, ondanks vele twisten, leren samenleven en leren samenwerken. Deze kroniek verhaalt hoe de voorouders van de familie Kamara leefden, hoe de held zich in Misadu vestigde en welke verwikkelingen er plaatsvonden in de negentiende eeuw, ten tijde van de strijd tussen de beroemde verzetsstrijder Samori Ture en de Franse koloniale troepen.”


Kenmerken

ISBN

9789038907253

Uitgever

Bibliotheca Africana, Elmar

Talen Nederlands
Landen Senegal Gambia GuinB

Beschrijving

paperback, 128 blz, in zeer goede staat

Niet meer in voorraad

0.00

Te koop via Bol.com