La Gomera

Bekender dan de GR 131 is hier de GR 132; een route van 8 etappes rond het eiland. Op de grote kaart van het eiland staan ook lokale wandelroutes aangegeven. En dan heb ik ook nog het groene boekje; de Rother wandelgids. Genoeg wandelingen om hier 2 weken te blijven en misschien doe ik dat ook wel.

Vandaag een lokale route gedaan vanuit Vallehermoso, naar Simancas en Tamargade. Heel afwisselende wandeling, van brede landwegen tot smalle paadjes met steenslag, zodat er van het paadje soms niet veel meer over is.

Gisteren route 4 van de GR 131 naar Playa de Vallehermoso. Kort stukje, maar wel mooi door de vallei, langs allerlei tuinen en velden waar veel moeite wordt gedaan om ondanks droogte groenten en mais en aardappelen te telen.

Mijn huisgenoot in dit hostel (het is er momenteel maar 1, het is niet druk) maakt op een Spaanse manier zijn ontbijt; 4 of 5 rauwe knoflooktenen over geroosterd oud brood schrappen  daar rijkelijk goede olijfolie over gieten en eten maar. Als je s morgens het hostel binnenkomt loeit de knoflookgeur je tegemoet.