Nieuws

Reisreportages en documentaires op NPO Start

Ik ben absoluut fan van NPO Start Plus, (nu nog) € 2,95 per maand. Ga je namelijk naar ‘Programma’s’ en klik je vervolgens op ‘Reizen’ dan gaat er een wereld van prachtige documentaires en reisreportages voor je open. Ben nu “Het België van …” uit 2012 aan het binge-kijken. Destijds gemist. Nu een inkijk in dat vreemde tweetalige land via de belevingen van plaatselijke auteurs en artiesten.

Als je nadat je ‘Reizen’ hebt aangeklikt met trefwoord zoekt op land, vind je direct de documentaires en reportages over je reisbestemming. Aanrader! NPOStart

 

Rondreis Marokko

Terug van een rondreis door Marokko van Casablanca via Rabat naar Chefchouan, vervolgens Volubilis, Meknes en Fes. Naar Erfoud, door de Dadeskloof, Aït Ben Haddou, Marrakech (viel tegen) en tot slot Essaouria. Een reis vol kleuren (het blauw van Chefchouan, turkoois van Casablanca, alle kleuren rood en geel van kruiden in de medina’s) en geuren (kruiden!).

Een dag na thuiskomst vind ik “Morocco – Dream Destinations from 1001 Nights -“. Sfeervol en kleurrijk boek, alsof ik de reis nog een keer maak. Maar ook een aantal plaatsen die ik niet ken en waar ik door dit boek wel nieuwsgierig naar word. De reis gaat een vervolg krijgen!

Terug van de Caminho Portugues

Eind april op pad gegaan met de Rother wandelgids Caminho Portugues. Het boekje geeft veel informatie over het pelgrimeren langs deze route, vrij duidelijke routekaartjes. De routebeschrijvingen vind ik minder. Het is me niet goed gelukt de route op te pakken vanaf Angeiras, op 6 km afstand van de luchthaven van Porto. Bovendien hoorde ik in de eerste herberg over de route die helemáál langs de kust loopt en besloot ik ter plekke die te volgen. Op de terugweg wel, in tegengestelde richting, de zgn Fatima-route gevolgd, van Tui naar Rubiaes. En die route was héél druk (begin mei ’18), overbevolkt, ik liep geen 200 meter zonder meerdere wandelaars/pelgrims tegen te komen die de route naar Santiago liepen.
De route is overigens uitstekend bewegwijzerd. Daarvoor heb je het boekje niet nodig. Wel erg handig voor de kaartjes en als je voor de eerste keer een pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt.

Vermakelijk en informatief: Klimmen naar kruishoogte

Voorleesvoorstelling met videobeeld van Tosca Niterink en Anita Jansen. Heerlijk gelachen afgelopen vrijdag in Theater Bouwkunde in Deventer. Er komen nog voorstellingen in Delft, Enschede, Oosterhout, Utrecht, Huizen en Helmond. Ook leuk en informatief als voorbereiding op je eigen camino. Ik weet nu hoe die slaapzalen er uit zien. Mijn camino start over 2 maanden in Porto.

La casa del flamenco – Sevilla

Vandaag weer de vraag: wat is ook al weer dat adres van die passievolle flamenco in Sevilla?
Antwoord: La Casa del Flamenco (niet te verwarren met El Museo del Flamenco waar ook optredens zijn). La Casa del Flamenco

Ik heb er Luisa Palicio zien optreden, en Alberto Selles. Onvergetelijk.

En vergeet al die restaurants die je tijdens het eten fantastische flamenco-optredens beloven. Je betaalt er meestal te dik voor, het eten is vaak niet te eten en het optreden flauw.

Lekker koud wandel-weer

Ik hou van (verre) reizen, maar zeker ook van Nederland. Vooral wandelend ontdek ik telkens weer hoe verrassend mooi Nederland is. Afgelopen week in Zuid-Limburg, rond Gulpen, gewandeld. Berekoud en o wat mooi!

World Book Day 1 maart 2018

Buiten is het nog weer kouder dan gisteren. Prima dag voor Wereld Boeken Dag. Mooi Artikel in The Independent van 10 steden als literaire bestemmingen (klinkt saai? Het gaat over Parijs, Mexico City,  Los Angeles, Seoul, Dublin, Lagos, Tel Aviv, Sao Paulo, Saint Lucia en Johannesburg) En bij elke bestemming natuurlijk een schrijver en titel. Best Literary Cities