Pelgrimstocht

We verlaten accommodatie Vista Tunte. Prima verblijf, gastvrij onthaal, mooi appartementje met geweldig dakterras.

We lopen de eerste etappe van de pelgrimsroute, komt overeen met etappe 17 van Paddy Dillon, en wordt ook wel de Koningsweg genoemd. Route wordt aangegeven met wegwijzers. Het grootste gedeelte is geplaveid met stenen/kleine keien. Desalniettemin enorm inspannend want we stijgen vandaag in totaal 1.000 meter. We passeren een aantal passen. De vegetatie wordt steeds diverser: lage struiken met kleine lila, gele en witte bloempjes. Helemaal boven dennenbossen, afgewiseld met rotsachtige plateaus.

Dit is een pelgrimsroute naar de kerk in Galdar. Op deze smalle paden langs de flanken en over de passen hebben al tienduizenden pelgrims gelopen.

Aan de andere kant van de bergketen is de vegetatie plotseling heel groen en uitbundig. Hellingen zien helemaal geel, langs de kant van het pad ziet het allerlei kleuren lila, roze, rood, wit, geel. Ik herken klaproos en brem, maar er is zoveel meer.

De uitzichten zijn fantastisch. Even na het hoogste punt (1570 m.) zien we in de verte de haven van Las Palmas.

Het eindpunt, Cruz de Tejeda, blijkt een parador te zijn. We lopen nog een paar kilometer door langs de heuvelrug en komen aan bij Finca La Isa, ons verblijf voor komende 3 dagen.