Vallehermoso

Ik ben in Vallehermoso (‘Mooie Vallei’) op La Gomera, hostel Casa Amaya aan het dorpsplein, host Alfredo. Het hostel is zorgvuldig en sfeervel ingericht en Alfredo is zeer gastvrij. Hij heeft achter het hostel een half verwilderde groente- en kruidentuin waar ik kruiden mag plukken. Ik eet sla met majoraan, basilicum of menthe, kleine witte bloempjes die nootachtig smaken, nog wat ander onbekend geurig groen,  aangemaakt met lokale biologische olijfolie. Verrukkelijk.

Bussen rijden niet vaak, maar sluiten wel goed op elkaar aan. Vanuit Vallehermoso kan ik met max. 2 bussen bij elk startpunt van een etappe of uitgezette route terecht.

Op de wandelkaart van La Gomera is de tweedaagse route van Paddy Dillon in vieren gedeeld. Gisteren liep ik etappe 3 van Chipude naar Vallehermoso. Tussen Chipude en Las Hayas was het landschap glooiend. Daara, in het Nationaal Park Garajonay, gingen de wandelpaden door laurierbossen. Na al het dalen en stijgen wel lekker om een paar kilometer over tamelijk vlakke bospaden te lopen. Later langs de flanken zijn smalle paden veelvuldig overwoekerd door distels en ander stekelig  ongemak en vinden ook allerlei in secten mijn benen lekker.