Valverde – San Andres

Van de haven tot Valverde is het 7 km ver en 700 meter hoog.

Eenmaal boven Valverde is het landschap glooiend, landelijk, lieflijk. Ronde toppen van heuvels/bergen.

Ik passeer een kruis en een tegel aan de muur die meldt dat hier de Camino de la Virgin begint, de pelgrimsroute van El Hierro. Het pad is vrij breed en goed begaanbaar en omzoomd door klaprozen (op de andere eilanden nauwelijks gezien). Op een gegeven moment zien hele hellingen rood. Ik denk aan mijn moeder . Zij hield veel van deze bloemen.

Mijn route van vandaag is niet te lang, het is zaterdag en ik ben niet zeker of de bus regelmatig rijdt. In San Andres blijkt inderdaad dat ik 2,5 uur moet wachten. Ik loop dezelfde weg terug en ben voor de bus in Valverde.

Het is zaterdagmiddag en alle winkels zitten dicht. Valverde lijkt op een groot bergdorp. Maar wel een met een goed assortiment winkels, m.n. van de sportzaak ben ik onder de indruk (als ik de etalage zie).

El Hierro is dan ook een WANDEL-eiland. Zo ongeveer alle toeristen hier zijn (Spaanse) wandelaars. Vanmorgen routes, tips enz., uitgewisseld met andere hotelgasten. Iets wat ik tot nu toe wel gemist heb.