Van Finca La Isa naar Artenara

Hostal Finca La Isa ligt hoog, prachtige locatie met uitzicht op Roque Nublo, relaxte huiskamer/eetzaal, wees niet te kritisch op sanitair en er worden voortreffelijke (vegetarische) maaltijden en ontbijten geserveerd.

Gisterochtend stonden we op met strakblauwe hemel, vanmorgen stormt het en hangt bewolking laag en worden we nat in de mist. We wachten een half uur, het ziet er dan iets beter uit en we lopen naar Cruz de Tejeda om daar te besluiten of we de etappe van vandaag zullen lopen. De toeristische mevrouw verzekert ons dat het aan de andere kant van de berg mooi weer is. We gaan op pad en beleven weer een prachtige wandeling langs smalle paden op de kraterwand, die hier dus heel oud is en begroeid met allerlei plantjes en bloemetjes. En het weer aan de andere kant van de berg is dus uitstekend.

We lopen boven de wolken en in de verte zien we Tenerife liggen.

Het paadje gaat over in bredere paden door dennenbos. De eerste huizen van Artenara zijn gedeeltelijk rotswoningen. Artenara is een gezellig dorp dat de schrijver Don Miguel de Unamuno eert. In de jaren twintig van de vorige eeuw bereisde hij Gran Canaria en schreef  er een boek over dat bij Spanjaarden grote bekendheid geniet. Moet ik nog te pakken zien te krijgen. Verder heeft het dorp een stuk of zeven miradores (uitzichtpunten), het is dan ook schitterend gelegen aan de rand van de caldera.