Wonders’ Boutique Hotel op Aruba

Afgelopen twee weken was Reis-boek.nl gesloten en ik dus op familiebezoek op Aruba. Dat werd een heerlijk relaxte vakantie.
Prachtige witte stranden met wuivende palmen, goed uit te houden door de wisselende bewolking en constante wind. Echt, veel gereisd, maar niet vaak zulke mooie stranden meegemaakt.
Qua cultuur vond ik het wat minder, niet echt verrassende architectuur (zoals Curaçao dat wel heeft). Eetgelegenheden zijn vooral afgestemd op de smaak van Amerikaanse toeristen: veel hamburgertenten, nauwelijks groente en weinig fruit.

Toch heeft het kleine eiland naast de stranden een aantal bezienswaardigheden: De Hooiberg beklommen, verrassende street art in San Nicolas gezien, de Aruba Aloe Vera plantage bezocht. Aruba Aloe Vera heeft echt fantastische lotions als je – toch – een beetje te lang van de zon hebt genoten. Vladderende vlinders in de vlindertuin bewonderd en gewandeld in het Nationaal Park Arikok met grotten en metershoge cactussen.
Verder biedt Aruba véél wateractiviteiten waar ik weinig gebruik van heb gemaakt, behalve heel veel zwemmen in warm en helder zeewater.

Ik verbleef bij familie, maar was ook een week in Wonders’ Boutique Hotel; een kleine oase met smaakvolle kamers en een rustieke tuin met zwembad en bloemen in potten en allerlei tsjilpende vogeltjes en waar je ook kunt genieten van verzorgde ontbijtjes, mét fruit.
Wonders’ Boutique Hotel, Emmastraat 63, Oranjestad, www.wondersaruba.com

Romans, reisliteratuur en kookboeken van en over de Nederlandse Antillen op Reis-boek.nl