Nog een weekje …

Over een week vlieg ik naar Lanzarote en begin ik mijn wandeling van 7 weken over de Canarische Eilanden. Ik kijk er naar uit!

Waarom de Canarische Eilanden? Omdat ik van eilanden hou, eerder op La Palma en Tenerife gewandeld heb en uitermate nieuwsgierig ben naar het vulkaanlandschap op Lanzarote. En die ene dag dat ik op La Gomera was, wilde ik echt langer blijven.

In Hostal Vagamundo in Los Llanos de Aridane ontmoette ik Hilde, en zij maakt mij attent op de GR131 (Dank je, Hilde!). Eerst wilde ik de wandeling verdelen over 2 of 3 vakanties, maar doordat ik deze week uit het onderwijs stap, heb ik nu de mogelijkheid om langere tijd aaneengesloten aan de wandel te gaan.

In principe wandel ik alleen. Ik overnacht wel in hostels, waar ik ongetwijfeld andere reizigers en/of wandelaars tegenkom. Daarnaast heb ik twee vriendinnen die een weekje meelopen: Marijke op Gran Canaria en de week erna Jacqueline op Tenerife.

Ik gebruik de routebeschrijving van Paddy Dillon, ook bekend van ‘Het Zoutpad’: Trekking in the Canary Islands. Ik weet al dat ik enkele dag-etappes waarschijnlijk niet zal lopen: omdat de etappe te lang is, te lang door de bebouwde kom gaat, ik  niet in m’n eentje in een berghut wil overnachten of omdat op La Palma de route door de vulkaanuitbarsting onderbroken is.  Elke etappe die ik niet loop vervang ik door een route uit de Rother Wandelgidsen (uitgeverij Elmar), maar wel zó dat ik aan het eind het totaal van 560 km van de GR131 heb gelopen.

Ik begin op Lanzarote, daarna Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, El Hierro, La Palma en tot slot La Gomera.

Op deze plek ga ik vanaf elk eiland minstens 1 bericht plaatsen. Dus, wil je me volgen? Leuk als je mijn Berichten leest.

Hartelijke groeten! Anne